Hypnotherapie

Hypnose is een toestand waarin het bewustzijn ontspant en het onderbewustzijn aandachtig is. De combinatie van de concentratie en de ontspanning zorgen ervoor dat je in een diepe trance (hypnose) raakt. Wie in trance verkeert, is zo scherp gefocust dat al de rest hem of haar even ontgaat. Trance is een volledig natuurlijk fenomeen en is dus niets om bang voor te zijn. Ieder mens gaat dagelijks meerdere keren in hypnose/trance.

Denk maar eens aan het boek dat je aan het lezen was en niet hoorde dat er iemand aanbelde.   Of je kind die een spelletje aan het spelen is en zo geconcentreerd is dat hij niet doorheeft dat je al 3 keer zijn naam hebt geroepen. Je bent dan zo geconcentreerd dat je even in je eigen wereld bent. 

Hypnotherapie is een therapie die bewezen heeft snel en effectief te werken. Wanneer we in staat van hypnose zijn, wordt het bewustzijn afgezwakt en wordt het onderbewustzijn aangescherpt. Het onderbewustzijn is dat deel van onze geest dat vatbaar is voor suggestie. Het is dus ook daar dat onze gewoonten, angsten, herinneringen, en ‘triggers’ opgeslagen zijn. Doordat het onderbewuste onder hypnose sterk geactiveerd wordt kan men slechte gewoonten afleren en goede gewoonten aanleren, negatieve emoties los te laten enz,… Ik gebruikt Hypnotherapie ook in combinatie met psychotherapie en regressietherapie.